Bobike montage set achter

Bobike
8716669900996
  • 1-3 dagen
  • Beschrijving
  • Meer details

Montage van de Maxi plus op een 2de fiets zonder frame klem.

Het standaard montageset van een Bobike Maxi Plus en Junior.

 

 

Samen de wereld verkennen, het avontuur beleven, de wind door je haren, de zon tegemoet… Je beleeft ’t met Bobike
Samen fietsen met uw kind. Dat moet niet alleen leuk zijn maar ook veilig. Met een Bobike fietszitje bent u daar in ieder geval zeker van. Veiligheid staat bij Bobike namelijk voorop. Zo voldoen onze fietszitjes aan de Europese veiligheidsnorm EN 14344 en bieden optimale bescherming en zitcomfort voor uw kind. Er zijn diverse modellen om uw kind in de leeftijd van 9 maanden tot 10 jaar onbezorgd en verantwoord op de fiets te vervoeren. Bobike daar kunt u op vertrouwen!

Bobike staat voor veilige fietszitjes van Nederlandse bodem. Onze fietszitjes en bijpassende accessoires onderscheiden zich door een mooie en strakke vormgeving, doordacht en praktisch gebruiksgemak, comfort en optimale veiligheid.

 Bobike is Veiligheid: Veiligheid staat voorop bij Bobike. Bobike fietszitjes worden uitgebreid getest en voldoen aan Europese veiligheidsnormen en zijn goedgekeurd volgens EN14344.

 Bobike is Design: Compacte en strakke vormgeving gecombineerd met functionaliteit en elegantie.

 Bobike is Gemak: Doordachte en slimme functionaliteiten voor gebruiksgemak en eenvoud in montage om veilig fietsen mogelijk te maken.

 Bobike is Comfort: Gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen en aandacht voor ergonomie en zitcomfort van het kind.

Afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van uw kind, vind u in de collectie van Bobike het ideale fietszitje. Geniet samen van elke fietsrit. Met een Bobike fietszitje is de veiligheid van uw kind in ieder geval gegarandeerd.

Veiligheid staat bij Bobike namelijk voorop. Zo voldoen onze fietszitjes aan de Europese veiligheidsnorm EN 14344 en bieden optimale bescherming en zitcomfort voor uw kind. Er zijn diverse modellen om uw kind in de leeftijd van 9 maanden tot 10 jaar onbezorgd en verantwoord op de fiets te vervoeren. Bobike daar kunt u op vertrouwen!

Oer-Hollandse kwaliteit wereldwijd

Bobike fietszitje worden geproduceerd in Nederland en zijn over de hele wereld te vinden. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa en ver daarbuiten kiezen ouders voor kwaliteit en veiligheid en vervoeren hun kind in een Bobike fietszitje.

Veiligheid:

Fiets-stoeltje.nl stelt veiligheid van u en uw kind voorop.
De kinderzitjes die wij verkopen van Bobike voldoen aan de Europese veiligheidseisen (EN 14344) voor fietsstoeltjes en worden hierop regelmatig gecontroleerd door goedgekeurde instanties.

Voor kinderzitjes van de merken GMG, Qibbel en Polisport kunt u terecht op onze andere sites, te vinden via www.xusto.nl, www.fiets-zitje.nl, www.polisportstoeltje.nl of www.qibbelstoeltje.nl

Zodra uw kind zelfstandig kan zitten (ongeveer zes tot negen maanden) kan hij worden vervoerd in een fietszitje. Let bij het gebruik hiervan ook altijd op de volgende punten:

  • Laat uw fiets nooit op de standaard staan als uw kindje er nog op zit; ook niet als u een brede standaard heeft, hou de fiets altijd zelf vast en loop er nooit bij weg als uw kind in het fietszitje zit.
  • Zorg dat de fiets niet om kan vallen terwijl uw kind op de fiets klimt of terwijl u het kindje erop tilt, houd de fiets zelf vast.
  • Laad eerst de boodschappen op de fiets en als laatste uw kind(eren).
  • Hou er rekening mee dat er extra gewicht op de fiets zit en u daardoor trager reageert (remmen, optrekken).
  • Denk om een fietshelm; kleine kinderen vallen vaak op hun hoofd omdat ze zich nog niet goed met hun armen kunnen opvangen.

Fietszitje voor
Het voorzitje van Bobike is bedoeld voor kinderen tot ongeveer drie jaar of 15 kilo.

Probeer het kinderzitje met het kind, kijk of de voetjes niet ergens tussen de spaken kunnen komen, dit is meestal niet het geval met voorzitje. Maar het is goed dit te controleren.
Kinderen groeien snel, plaats voor wat langere kinderen bij het voorwiel spaakafscherming op de groei en controleer deze regelmatig.
Raak vertrouwd met het extra gewicht van een Bobike voorzitje aan uw stuur en oefen bijvoorbeeld eerst met een zak aardappelen.
Koop een fietszitje dat aan de Europese norm voldoet (NEN-EN 14344): zoals de merken Bobike, GMG, Polisport en Qibbel. 
De rugleuning moet voldoende hoog en stevig zijn zoals zowel de Bobike Mini Plus en Bobike Mini City (16 cm)
Er moet zijwaarts voldoende steun zijn (leuningen van 10 cm hoog)  Dit is bij Bobike altijd aanwezig.
Er moet houvast zijn voor het kind. Op de Bobike Mini City zit standaard een stuurtje gemonteerd, bij de Bobike Mini Plus kan uw kind het stuur vasthouden.
Er mogen geen scherpe of kleine onderdelen zijn. Nooit aanwezig bij fietszitjes van Bobike.
Er moet een 3- of 4-puntsgordel zijn (harnasgordel over de schouders) of een 5 puntsgordel voor optimale veiligheid. Op de voorzitjes van Bobike zitten standaard 3 punt gordels.
Een voor zitje moet aan de stuurpen of balhoofdbuis worden bevestigd (zitjes die aan het stuur zelf worden bevestigd zijn niet geschikt voor aluminium sturen en kunnen daarom gevaarlijk zijn.) Bobike voorzitjes worden geleverd inclusief een Bobike Montageblok voor aan de stuurpen.
Zorg ervoor dat de rem- en versnellingskabels niet in de knel komen, deze zijn flexibel dus kunt u ergens anders begeleiden.
Check met uw kind in het kinderzitje of er geen lichaamsdelen in de knel komen bij het sturen.
Het voor fietszitje kan ervoor zorgen dat het stuur minder ver kan draaien, u kunt dus minder scherpe bochten maken, houd hier rekening mee met uw Bobike fietszitje.
Monteer geen voorzitje op een racefiets.

Fietszitje achter
Kinderen tot ongeveer vijf jaar die zelfstandig kunnen zitten, kunnen worden vervoerd in een achterzitje van Bobike.

Zorg voor goede spaakafscherming op uw kinderzitje:
Goede spaakafscherming is een hardplastic scherm dat tussen het voetensteuntje en het wiel wordt bevestigd en is eventueel los te koop bij de fietsenmaker. Bij de achterzitjes van Bobike is altijd een spaakbescherming aanwezig. De Bobike Maxi Plus heeft spaakbescherming die los gemonteerd kan worden achter de voetenbakjes. Bij de Bobike Maxi City en Tour zijn de voetenbakjes extra afgeschermd met voetenbescherming geintegreerd in het fietszitje.
Een jasbeschermer is geen voetbeschermer.  Bij merken als Polisport, Bobike en GMG zit dit verwerkt in het kinderzitje zelf.
Probeer het fietszitje met uw kind, kijk of de voetjes niet ergens tussen de spaken kunnen komen. Bedenk dat kinderen snel groeien, plaats de spaakafscherming op de groei en controleer deze regelmatig.
Een achter kinderzitje met voetriempjes is niet voldoende, de riempjes beschermen niet in alle gevallen tegen spaakbeknelling.

Koop een fietszitje dat aan de Europese norm voldoet (NEN-EN 14344): zoals merken als GMG, Bobike, Polisport en Qibbel
De rugleuning moet voldoende hoog en stevig zijn (38,5 cm). Dit is bij de Bobike achterzitjes Maxi Plus, Maxi City en Maxi Tour altijd het geval.
Er moet zijwaarts voldoende steun zijn (leuningen van 10 cm hoog). Bij Bobike achterzitjes is dit aanwezig.
Er moet houvast zijn voor uw kind.
Er mogen geen scherpe of kleine onderdelen zijn.
Er moet een 3- of 4-puntsgordel zijn (harnasgordel over de schouders) of een 5 puntsgordel voor optimale veiligheid. De Bobike achterzitjes zijn uitgevoerd met standaard 3 punt gordels.
Monteer zadelveerbescherming om te voorkomen dat vingertjes klem komen te zitten (als u een zadel met losse veren heeft). Deze zijn los te koop van het merk Bobike.
Zorg ervoor dat een achterzitje op de juiste plek gemonteerd zit. Zit het te ver naar voren, dan heeft een kind geen ruimte; te ver naar achteren geeft kantelgevaar.
Hou uw kind bezig, bij verveling gaan kinderen nieuwe dingen uitproberen, leg ze dingen uit over dingen die u ziet onderweg.
Zet het gordeltje vast, vooral jonge kinderen kunnen de extra ondersteuning goed gebruiken.

Tweepersoonszitje
Op de plek van de bagagedrager kunt u ook een tweepersoonszitje monteren. Dat kan in de vorm van een verlengde bagagedrager met twee losse fietszitjes, of twee achter elkaar geplaatste rugleuningen met voetensteunen. Er zijn ook verlengde fietsen. Er is geen norm voor deze producten, ze worden helaas vaak zonder spaakafscherming verkocht.

Zorg zelf voor een goede spaakafscherming: Goede spaakafscherming is een hardplastic scherm dat tussen het voetensteuntje en het wiel wordt bevestigd en is te koop bij de fietsenmaker. Een jasbeschermer is geen voetbeschermer.
Probeer het zitje met uw kind, kijk of de voetjes niet ergens tussen de spaken kunnen komen. Bedenk dat kinderen snel groeien, plaats de spaakafscherming op de groei en controleer deze regelmatig.
Voetensteuntjes met voetriempjes zijn niet voldoende, de riempjes beschermen niet in alle gevallen tegen spaakbeknelling.
Een tweepersoonszitje geeft op een gewone fiets extra kantelgevaar. Bij het afstappen kan de fiets dan gaan steigeren. Ook kan het leiden tot minder druk op het stuur waardoor uw fiets minder goed stuurt.

Zadeltje op de stang
Een andere manier om uw kindje voorop de fiets te vervoeren, is om een los klein zadeltje op de stang bij een herenfiets te monteren. Er zijn ook zadeltjes voor een damesfiets. Het gewicht van het kind zit op het frame en heeft geen invloed meer op het stuurgedrag van de fiets. Een zadeltje op de stang is een prima alternatief voor rustige kinderen vanaf 3-4 jaar tot ongeveer 6-7 jaar.

Koop goede spaakafscherming, die bij het voorwiel wordt bevestigd:
Goede spaakafscherming is een hardplastic scherm dat tussen het voetensteuntje en het wiel wordt bevestigd (te koop bij de fietsenmaker). Een jasbeschermer is geen voetbeschermer.
Probeer het zitje met uw kind, kijk of de voetjes niet ergens tussen de spaken kunnen komen. Bedenk dat kinderen snel groeien, plaats de spaakafscherming op de groei en controleer deze regelmatig.
Voetensteuntjes met voetriempjes zijn niet voldoende, de riempjes beschermen niet in alle gevallen tegen spaakbeknelling.
Zorg ervoor dat het zadeltje op de juiste plek gemonteerd zit. Als het te ver naar voren zit, heeft uw kind geen ruimte; zit het te ver naar achteren, dan heeft u als fietser geen ruimte.
Kijk bij het monteren van een zadeltje op de stang of de voetjes/beentjes van uw kind niet klem kunnen komen bij het sturen.
Hou uw kind in de gaten; ook fietspassagiertjes worden moe en een zadeltje op de stang biedt niet genoeg steun voor een slapend kind.
Hou uw kind bezig, bij verveling gaan kinderen nieuwe dingen uitproberen.
Communiceer met uw kind over het fietsen bij remmen, scherpe bochten of hobbels.

Rugleuning op de bagagedrager
Als uw kind uit de fietszitjes gegroeid is, kunt u steun geven met een rugleuning en voetensteuntjes. Deze producten worden helaas vaak zonder spaakafscherming verkocht, terwijl dit juist voor kinderen met wat langere benen erg belangrijk is.

Zorg zelf voor een goede spaakafscherming:
Goede spaakafscherming is een hardplastic scherm dat tussen het voetensteuntje en het wiel wordt bevestigd en is te koop bij de fietsenmaker. Een jasbeschermer is geen voetbeschermer.
Probeer het zitje met uw kind, kijk of de voetjes niet ergens tussen de spaken kunnen komen. Bedenk dat kinderen snel groeien, plaats de spaakafscherming op de groei en controleer deze regelmatig.
Voetensteuntjes met voetriempjes zijn niet voldoende, de riempjes beschermen niet in alle gevallen tegen spaakbeknelling.
Zorg ervoor dat een rugleuning op de juiste plek gemonteerd zit. Als de leuning te ver naar voren zit, heeft uw kind geen ruimte; te ver naar achteren geeft kantelgevaar.
Hou uw kind in de gaten. Ook fietspassagiertjes worden moe en een rugleuning biedt niet genoeg steun voor een slapend kind.
Hou uw kind bezig, bij verveling gaan kinderen nieuwe dingen uitproberen.
Communiceer met uw kind over het fietsen bij remmen, scherpe bochten of hobbels.

Los achterop
Vooral oudere kinderen, vanaf een leeftijd van 10-12 jaar, springen vaak zo achterop de fiets. Zorg in elk geval voor voetensteunen en goede spaakafscherming:

Goede spaakafscherming is een hardplastic scherm dat tussen het voetensteuntje en het wiel wordt bevestigd en is te koop bij de fietsenmaker. Een jasbeschermer is geen voetbeschermer.
Probeer de zitplaats met uw kind uit en kijk of de voeten niet ergens tussen de spaken kunnen komen. Bedenk dat kinderen snel groeien, plaats de spaakafscherming op de groei en controleer deze regelmatig.

Op het frame staand.
Al is dit niet aan te raden om uw kind los op het frame tussen u en stuur te laten staan hier zijn tegenwoordig oplossingen voor.
Een meefietsertje of plankje monteerd u op uw frame en zorgen voor grip en voldoende ruimte om te staan.
Doordat uw kind vlak voor uw staat heeft u controle over wat ze doen en kunnen ze makkelijk wegkomen/afspringen mocht er iets gebeuren. Dit is echter alleen geschikt voor grotere kinderen.

Fietstassen
U kunt ook fietstassen (eventueel in combinatie met een zitje of rugleuning) gebruiken als (tijdelijke) bescherming en ondersteuning voor de voeten van een passagiertje achterop uw fiets. Het hangt erg van het model fietstas af of het een effectief beschermingsmiddel is.

Stevig bevestigde fietstassen met een harde binnenkant zijn prima als spaakafscherming zolang uw kind met de voeten in de fietstassen zit. Test wel of de fietstas zelf niet tussen de spaken kan komen.
Eenvoudige fietstassen met een flexibele binnenkant zijn niet geschikt als spaakafscherming, omdat uw kind dan met de voet én de fietstas tussen de spaken kan komen. Zorg met zulke fietstassen voor goede spaakafscherming tussen de tas en het wiel.
Volle fietstassen waar een groter kind met de benen overheen hangt, kunnen ook als spaakafscherming dienen. Let ook hier op of de voeten niet ergens tussen de spaken kunnen komen. Zorg zonodig voor spaakafscherming vóór de fietstassen.

Jaarlijks raken 4.300 kinderen gewond door een beknelling tussen de spaken.
Dit zijn 12 kinderen per dag. Daarmee is spaakbeknelling, na vallen, het meest voorkomende ongeval bij 3, 4 en 5 jarigen.
Consument en Veiligheid geeft op 26 en 27 mei vervolg aan de actie: ‘Veilig Achterop’, ondersteund door o.a.de Bovag, de MOgroep Kinderopvang en BKN. Door het bevestigen van een label aan fietszitjes wordt op een ludieke manier aandacht gevraagd voor de risico's van spaakbeknelling bij het vervoeren van kinderen achter op de fiets. Deze ludieke actie vindt plaats in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Groningen. Kinderopvangorganisaties ontvangen een informatiepakket waarmee ze ouders kunnen informeren. De oplossing is eenvoudig: plaats goede spaakafscherming.
Jaarlijks worden 4.300 kinderen (tot 13 jaar) behandeld op de Spoedeisende Hulpafdelingen van ziekenhuizen voor letsels opgelopen door een beknelling tussen de fietsspaken. Het merendeel van de slachtoffers van een spaakbeknelling (65%) is in de leeftijd van 3 t/m 5 jaar. Ongeveer 30 procent van de slachtoffers loopt een botbreuk op. Jaarlijks worden er 40 kinderen opgenomen in het ziekenhuis voor de gevolgen van spaakbeknelling. Ouders zijn zich vaak niet bewust van de risico’s en moeten overtuigd worden van het aanschaffen en (laten) bevestigen van spaakafscherming. Wanneer kinderen ouder worden, willen ze niet meer in het fietsstoeltje en met de benen vastzitten. Ouders passen dan vaak oplossingen toe die onveilig zijn, zoals het gebruiken van jasbeschermers als spaakafscherming. Ouders ontvangen daarom via kinderdagverblijven een flyer met tips hoe ze hun kind veilig achterop de fiets kunnen vervoeren. Voor meer informatie en tips kunt u kijken op www.veiligheid.nl/veiligachterop.

We willen u hier niet bang mee maken, het is bedoeld om u er bewust van te maken dat het belangrijk is bij de keuze van een kinderzitje dat u naar de veiligheid kijkt.
De kinderzitjes van Bobike zijn standaard uitgerust met de juiste bescherming om dit alles te voorkomen en voldoen aan alle normen en eisen om u kleine veilig en comfortabel te vervoeren.

Trefwoorden: Bobike accessoires, Bobike onderdelen, Bobike Mini, Bobike Maxi, Bobike Mini Plus, Bobike Mini City, Bobike Maxi Plus, Bobike Maxi City, Bobike Maxi Tour, Bobike Maxi Junior, Bobike windscherm.

Andere leuke websites: www.fiets-zitje.nl, www.fietstas-winkel.nl, www.yurbuds-earphones.nl, www.ismseat.nl, www.vindspeelgoed.nl

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__