• Lorem ipsum

SES

Toon:
Geen producten gevonden...

SES

SES Nederland is al meer dan 40 jaar producent van creatief en educatief speelgoed. Opgericht in 1972, door de familie Scholtz, is de onderneming inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam in de wereldwijde speelgoedmarkt. Het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten zijn gevestigd in Enschede, Nederland. Hier worden de nieuwe producten bedacht, ontwikkeld en geproduceerd. Bijna alle producten dragen daarom het stempel ‘Made in Holland’.

Voordat een nieuw product gemaakt kan worden moet deze eerst worden bedacht. Dit gebeurt op de ontwikkelafdeling. Hier is een team van creatieve mensen met verschillende disciplines elke dag bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe ideeën. Jaarlijks worden er ongeveer 75 producten ontwikkeld, die inhaken op de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Is een nieuw artikel eenmaal ontwikkeld, dan gaat deze naar het laboratorium. Hier wordt nauwkeurig gelet op de kwaliteit en veiligheid van de producten. Tevens worden de ontwikkelde recepturen aan zeer strenge eisen en controles onderworpen. Hiervoor wordt de meest recente testapparatuur gebruikt.

Als alles naar wens is kan het product gefabriceerd worden in de fabriek. De producten worden hier met moderne productiemethoden geproduceerd uit zeer hoogwaardige en gecertificeerde grondstoffen. Het mengen, snijden, kneden, vormen en afvullen van de producten wordt gedaan in het veelzijdige machinepark. Vervolgens worden verschillende onderdelen samengevoegd en verpakt tot een setje. Al het personeel volgt regelmatig scholingen en trainingen om het prestatieniveau in stand te houden en waar nodig te verhogen

Achter de fabriek staat een groot magazijn waar alle artikelen zijn opgeslagen. Iedere dag worden hier zorgvuldig goederen verpakt, die over de hele wereld worden verstuurd. Zodoende komen de goederen, waar dan ook ter wereld, in goede conditie aan.

Inmiddels levert SES 500 verschillende producten die in meer dan 70 landen verkocht worden. Jaarlijks genieten daardoor wereldwijd meer dan 15 miljoen kinderen van de creatieve en educatieve producten van SES.