Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Fiets-stoeltje.nl

Yepp achterstoeltje met Easy Fit of Zadelbuis bevestiging?

Let OP, dit artikel gaat over de Yepp Original Fietsstoeltjes, Onderstaande gaat niet altijd op voor de Yepp Nexxt (2) en Yepp 2 fietsstoeltjes. (Deze hebben voor het bagagedrager systeem geen Easy Fit systeem maar een klem systeem dat onder het stoeltje blijft zitten en aan de zijkant van de bagagedrager vast klikt. Hiervoor heb je geen opzetdrager nodig)

 

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Wat is nou beter? Wat is nou veiliger? De Yepp met easy fit bevestiging of met zadelbuis bevestiging?

Het is niet perse dat de 1 veiliger of beter is dan de ander, het is eigenlijk helemaal afhankelijk van de fiets of fietsen waarom het zitje gemonteerd gaat worden.

Beide zitjes zijn gemaakt met een bepaald model of soort fiets in gedachten. Een aantal hiervan zijn redelijk logisch,

Met een fiets zonder bagagedrager is het natuurlijk heel lastig om de easy fit uitvoering te monteren zonder er eerst een bagagedrager op te zetten.

Maar wat is nou de beste keuze voor jou fiets? Er zijn dan een aantal punten waar je op moet letten bij beide uitvoeringen, Stevig zijn beide bevestiging mogelijkheden en veilig natuurlijk helemaal, want veiligheid staat altijd vooraan.


Belangrijk bij de Easy Fit uitvoering:

1) Er zijn fietsen waar vanaf de fabrikant al een speciale bagagedrager op gemonteerd is met een zo genaamd Easy Fit window. Dit is daarom perfect afgestemd op het gebruik van een Yepp zitje met Easy Fit window en kan zonder extra hulpmiddelen direct geplaatst worden.
(De lijst met fietsen die een Easy Fit window hebben is te vinden onderaan deze pagina en in de beschrijving van de Easy Fit zitjes zelf.)

2) Bij fietsen die geen Easy Fit Window hebben is een extra adapter nodig. Een Easy Fit opzetdrager, deze wordt vast gemonteerd op uw bestaande bagagedrager en wordt het zitje op geplaatst. 
Belangrijk hier is dat uw bagagedrager een gewicht kan dragen van 25 kilo of meer. Dit staat vaak ingegraveerd in de bagagedrager.
Bij bagagedragers die bijvoorbeeld een maximum draaggewicht hebben van 15 kilo kan een Easy Fit Yepp stoeltje dus niet veilig geplaatst worden.

3) Op elektrische fietsen met een accu in de bagagedrager zijn de Easy Fit fietsstoeltjes vaak de beste optie, in combinatie met de Easy Fit opzetdrager E Bike ready kunnen deze zitjes eenvoudig op de meeste E-Bikes geplaatst worden. Met de frame bevestiging wil je nog wel eens in de knoop komen met de kabels. Deze lopen bij elektrische fietsen over het frame heen en een zeer belangrijk element van uw elektrische fiets.


Belangrijk bij de Zadelbuis bevestiging:

1) Om de Yepp Maxi met Zadelbuis bevestiging te kunnen monteren zal er altijd ongeveer 4,5 cm ruimte moeten zitten tussen het zadel en de bagagedrager. Hier tussendoor zal de Frameklem/ Zadelbuis klem dan tussendoor lopen. 
Als hier voldoende ruimte is zal deze uitvoering op vrijwel iedere fiets passen.
Zodra het zitje gemonteerd zit zal hij altijd wat boven de bagagedrager (of achterwiel) zweven en zijn steun van het frame halen.

2) Doordat hij zweeft heeft deze uitvoering geen steun van een bagagedrager nodig en is zo heel goed te monteren op fietsen zonder of met een bagagedrager met een laag maximum draaggewicht.
De 2 verschillende bevestigingen zijn niet uitwisselbaar.

Let op! Iedere fiets is anders en er kunnen daarom best uitzonderingen zijn op de bovenstaande genoemde punten.
Fietsen met een standaard “Easyfit window” waar de GMG Yepp kinderzitjes met Easyfit op passen.
Stand van zaken per Januari 2014

Altec:Vanaf modeljaar 2014: Altec Sweet
Batavus: Vanaf modeljaar 2013: Mambo 7Mambo Deluxe 
Cortina:Vanaf modeljaar 2014: Roots, Roots Transport, U5
Cumberland:Vanaf modeljaar 2011: Cosmo

Gazelle:

Vanaf modeljaar 2010: AmbianceAmbiance MPBMPBBloomCabby Comfort,Tandem66 degreesLady LiuHeavy Duty 
 Vanaf modeljaar 2013: Bloom Innergy, Impulse EM, Chamonix Excellent, Chamonix Plus, Chamonix Pure, Orange Xtra, Orange Pure, Orange Plus, Paris Plus, Fuente Xtra, Fuente Pure, Medeo Excellent, Medeo Plus, Medeo Pure, Esprit, Miss Grace, Duty NL, Gazelle NL,

Giant:

Vanaf modeljaar 2011: Mio (Model CS 1), Chill (modellen CS 1, CS 2, CS 3),Ultimo (modellen CS 1, CS 2, CS 3, RS 1, RS 2), Futuro (modellen CS 0, CS 1, CS 2, CS 3, RS1), Centro, Triple X (modellen CS 1, CS 2), Single 4U (model CS 1)
Mercure:Vanaf modeljaar 2011: Fleurs 
Montego:Vanaf modeljaar 2011: Liberty
Puch:Vanaf modeljaar 2012: Puch Elegance, Puch Elegance plus 
Qwic:Vanaf modeljaar 2012: Urban2CityTrend3EasyBase3Tour
Sparta:Vanaf modeljaar 2013: Amazone-4life, Amazone 4 life E, Sense
Spiked: Vanaf modeljaar 2013: Spiked Cycle 
Union:Vanaf modeljaar 2012: FloraOaseRivel BrightSound Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »