• Lorem ipsum

PDF formaat: Bobike Maxi City/Tour Bagagedrager bevestiging Montage handleiding

Bobike maxi City en Bobike maxi Tour: een veilige keuze
Samen fietsen met uw kind. Dat moet niet alleen leuk zijn maar ook veilig. Met de Bobike maxi City en Bobike maxi Tour bent u daar in ieder geval zeker van. Veiligheid staat bij Bobike namelijk voorop. De Bobike maxi City en Bobike maxi Tour voldoen aan de Europese veiligheidsnorm EN 14344 en bieden optimale bescherming en zitcomfort voor uw kind. Van 9 maanden tot 6 jaar De Bobike maxi City en Bobike maxi Tour zijn geschikt om uw kind van 9 maanden tot 6 jaar veilig en verantwoord op de fiets te vervoeren.
Het maximale gewicht van een kind in de Bobike maxi City en Bobike maxi Tour is 22 kilo. Voor kinderen ouder dan 6 jaar of zwaarder dan 22 kilo is er de Bobike junior+. Bobike raadt aan het zitje pas te gebruiken als uw kind minimaal de duur van de fietstocht goed zelfstandig kan zitten.

Garantie
Bobike garandeert dat de Bobike maxi City en Bobike maxi Tour van deugdelijk materiaal zijn vervaardigd en onder een strenge kwaliteitscontrole zijn geproduceerd. Daarom geeft Bobike één jaar garantie op dit product. In voorkomende gevallen kunt u zich met de aankoopbon wenden tot de leverancier.

Montage instructies
U mag de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour alleen monteren op die fietsen, die geschikt zijn om het extra gewicht van het zitje en het kind te dragen. Raadpleeg daarom de handleiding van uw fiets of vraag uw fietsfabrikant of –leverancier om advies. De Bobike maxi City of Bobike maxi Tour is eenvoudig op de bagagedrager te monteren met de montagebeugel bagagedrager. De breedte van de bagagedrager dient minimaal 120 mm en maximaal 170 mm breed te zijn. De bagagedrager moet belastbaar zijn tot 25kg en gekeurd volgens EN 14872. Mocht u de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour willen monteren op een fiets zonder bagagedrager dan zijn daarvoor de montagebeugel 1-punts en montagebeugel 3-punts compleet verkrijgbaar. Informeer hiervoor bij uw fietsspeciaalzaak.
In 8 stappen naar een correct gemonteerde Bobike maxi City of Bobike maxi Tour De nummers op de tekening corresponderen met de montage stappen.


1. De bagagedrager
De bagagedrager mag minimaal 120 mm en maximaal 170 mm breed zijn en de stangen van de drager moeten tussen de 8 en 22mm bedragen.


2. Monteer de montagebeugel bagagedrager
Plaats de montagebeugel bagagedrager op de bagagedrager. Zorg dat de klemmen goed onder de stangen van de bagagedrager liggen. Zorg dat de pijl op de montagebeugel boven de achteras of voor de achteras geplaatst wordt. Draai de 4 bouten stevig aan*.

3. Bevestigen van de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour Plaats de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour van achteren op de
montagebeugel bagagedrager (1.). Zorg dat de voorste haak in de adapter grijpt. Kantel het zitje achterover tot u een duidelijke klik hoort (2.).


4. Cijferslot
Open het opbergvak (E) van de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour. Open het cijferslot. Monteer de kabel om het fietsframe. Zorg voor zo min mogelijk speling op de kabel. U kunt deze eventueel een extra keer om het frame heen slaan. Sluit het cijferslot. Onderop het cijferslot zit een knop. Als u deze indrukt kunt u een eigen gekozen cijfercode instellen. Standaard staat het cijferslot op 0000.

5. Het zwaartepunt van de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour
Controleer of het zwaartepunt van de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour niet meer dan 10cm achter de achteras ligt. Voer deze controle uit, voordat u een eerste proefrit met uw kind maakt. Het symbool voor het zwaartepunt (een vizier) bevindt zich aan de zijkanten van het zitje (A).6. Hoogte voetenbakken instellen
De Bobike maxi City of Bobike maxi Tour is uitgevoerd met eenvoudig verstelbare voetenbakken (H). Door de greep (1.) onderin de voetenbak naar buiten te trekken kunt u de voetenbak op de juiste hoogte afstellen (2.). Zet de voeten van uw kind vast met de voetenbakriempjes. Ook deze is eenvoudig in lengte verstelbaar. Let erop dat de greep weer in de vergrendeling valt.7. Veiligheidsgordel
Stel voordat u gaat fietsen de veiligheidsgordel af op de juiste maat voor uw kind. Verleng in eerste instantie het gordelsysteem (C)  maximaal. Plaats uw kind in de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour. Steek de gordelclips in de uitsparingen (B) boven de schouders van
uw kind. Span de gordel door aan de uiteinden van de gordelbanden te trekken.8. Hoofddeel (alleen Bobike maxi Tour)
Bij de Bobike maxi Tour zorgt u ervoor dat het hoofddeel is afgesteld op de lengte van uw kind voordat u de gordelclips in het hoofddeel steekt. Het hoofddeel kunt u verstellen door de grijze hendel aan de achterzijde in te knijpen (1.), terwijl u tegelijkertijd het hoofddeel tot de juiste hoogte beweegt (2.). Span de veiligheidsgordel aan door aan de uiteinden te trekken. De Bobike maxi Tour is voorzien van Led verlichting. U moet hiervoor zelf 2 AAA batterijen monteren. De verlichting kunt u aan en uitzetten met de grijze knop. Als u de batterijen wisselt zorg dan dat u de lege batterijen afvoert als chemisch afval.


* Met een aandraaimoment van 5Nm.


Gebruik
• Controleer of alle onderdelen stevig genoeg gemonteerd zijn en stel deze eventueel bij. Herhaal deze controle ook later regelmatig.
• Controleer of het gebruik van de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour wettelijk is toegestaan in het land waar u uw Bobike maxi City
of Bobike maxi Tour wilt gebruiken.
• Controleer of de fiets geschikt is voor montage van de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour. Raadpleeg de informatie die met de fiets is meegeleverd of raadpleeg de fabrikant van de fiets.
• Controleer regelmatig of uw kind niet te oud, te zwaar of te groot is voor de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour.
• Controleer regelmatig of er geen lichaamsdelen of kledingstukken in de buurt van draaiende of bewegende delen van de fiets komen.
Bijvoorbeeld een voet tussen de spaken of een vinger in het remmechanisme. Controleer dit regelmatig tijdens de groei van het kind.
• Sluit altijd de veiligheidsgordel en de voetenbakriempjes, ook als u zonder kind gaat fietsen. De veiligheidsgordel zou anders tussen de
spaken van de fiets kunnen komen.
• Zorg ervoor dat uw kind goed beschermd tegen kou en regen in de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour zit. Houd er rekening mee dat uw kind stil zit en het dus sneller koud krijgt.
• Zorg ervoor dat uw kind altijd beschermd wordt door een goed passende kinder veiligheidshelm
• Als de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour lang in de zon staat kan het heet worden. Denk daaraan voordat u uw kind in de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour zet. Controleer van tevoren de temperatuur van het fietszitje.
• Als de fiets verplaatst wordt op of aan een rijdende auto, moet de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour verwijderd worden. De luchtturbulentie kan de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour en de bevestiging beschadigen, waardoor een onveilige situatie kan ontstaan.
• Controleer na montage van de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour of alle fietsonderdelen goed functioneren en maak een proefritje
met het gemonteerd lege fietszitje.
• Extra montagesets zijn verkrijgbaar, zodat u de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour op meerdere fietsen kunt monteren. Uw Bobike
leverancier kan u hierover adviseren.
• Controleer of uw kind geen sloten of andere op de fiets aanwezige sluitingen kan activeren, wanneer het in de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour zit.
• Vervoer nooit meerdere kinderen in de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour.
• Dek de zadelveren zodanig af, dat uw kind niet met de vingers tussen de zadelveren kan komen.
• Gebruik altijd de veiligheidsgordel en de voetenbakriempjes als u uw kind in de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour vervoert.
• Controleer altijd of de veiligheidsgordel en voetenbakriempjes goed zijn gesloten voordat u gaat fietsen
• Zorg ervoor dat uw kind zich niet kan bezeren aan scherpe onderdelen zoals remkabels.
• Controleer na montage van de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour dat de rugleuning licht achterover helt.


Waarschuwingen
• Voor veiligheidsredenen mag de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour alleen gemonteerd worden op een bagagedrager die gekeurd is volgens de EN 14872.
• Na een ongeval moet de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour altijd vervangen worden. Ook als er geen zichtbare schade is.
• De fietser moet een minimale leeftijd van 16 jaar hebben om een kind in de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour te vervoeren. De wetgeving op dit gebied kan per land verschillen.
• Bevestig geen extra bagage aan de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour. Als u extra bagage meeneemt, plaats het dan tegenovergesteld aan de positie van het kind zodat er een gelijkmatige verdeling van het gewicht op de fiets is.
• De onderdelen van de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour mogen niet veranderd worden. Iedere aanspraak op garantie en/of aansprakelijkheid vervalt hiermee. Bovendien kan dit de veiligheid verminderen.
• De Bobike maxi City of Bobike maxi Tour beïnvloedt de manier van rijden op uw fiets. Let dus extra op bij sturen, balanceren en remmen.
• Laat uw kind nooit alleen in de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour zitten als u de fiets tegen een muur of op de standaard zet. De fiets zou samen met uw kind kunnen vallen.
• De Bobike maxi City of Bobike maxi Tour mag niet gebruikt worden als er een onderdeel gebroken is of niet goed functioneert.
• Zorg ervoor dat het maximaal gewicht van de bagagedrager niet overschreden wordt.
• Zorg ervoor dat het cijferslot om het fietsframe gehaald wordt en altijd gesloten is.
• De Bobike maxi City of Bobike maxi Tour is niet geschikt voor montage op een bromfiets.

Onderhoud
Het onderhoud van de Bobike maxi City of Bobike maxi Tour is eenvoudig.
De bekleding is eenvoudig te verwijderen. Trek het dopje naar voren en open het opbergvak om de bekleding los te maken. De bekleding kan met de hand gewassen worden. Het zitje maakt u schoon met een lauw sopje. Gebruikt u geen agressieve schoonmaakmiddelen.


Deze gebruiksaanwijzing is ook te vinden op www.bobike.com.
Ook voor meer informatie over Bobike en onze producten kunt u onze website raadplegen.


PDF formaat: Bobike Maxi City/Tour Bagagedrager bevestiging Montage handleiding