• Lorem ipsum

PDF formaat: Bobike Mini Exclusive City Montage handleiding

Bobike mini City: een veilige keuze
Samen fietsen met uw kind. Dat moet niet alleen leuk zijn maar ook veilig. Met de Bobike mini City bent u daar in ieder geval zeker van. Veiligheid staat bij Bobike namelijk voorop. De Bobike mini City voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN 14344 en biedt optimale bescherming en zitcomfort voor uw kind.
Van 9 maanden tot 3 jaar De Bobike mini City is geschikt om uw kind van 9 maanden tot 3 jaar veilig en verantwoord op de fiets te vervoeren. Het maximale gewicht van een kind in de Bobike mini City is 15 kilo. Voor kinderen ouder dan 3 jaar of zwaarder dan 15 kilo zijn er de Bobike maxi+, Bobike maxi City, Bobike maxi Tour en Bobike junior+. Bobike raadt aan de Bobike mini City te gebruiken als uw kind goed zelfstandig kan zitten.


Garantie
Bobike garandeert dat de Bobike mini City van deugdelijk materiaal is vervaardigd en onder strenge kwaliteitscontrole is geproduceerd. Daarom geeft Bobike één jaar garantie op dit product. In voorkomende gevallen kunt u zich met de aankoopbon wenden tot de leverancier.

Montage instructies
De Bobike mini City is te monteren op een standaard fiets en op een ATB fiets.


1. Standaard fiets (A) Bevestig de montagebeugel met de zachte kunststof delen (A) aan de stuurpen (22mm tot 28mm, voldoen aan
EN14764). Draai de bouten vast met de bijbehorende montagesleutel*. ATB fiets (B)
Verwijder het stuur van de a-head constructie. Verwijder de vulringen met een hoogte van 20mm. Bevestig de montagebeugel met de hard kunststofdelen (B) op de stuurpen. (28,6mm, voldoen aan EN14766). Bevestig het stuur en eventueel vulringen en draai de bouten stevig vast**.


2. Plaatsen/verwijderen Steek nu de Bobike mini City met de twee montagepennen (C) in de achterste gaten van de montagebeugel. Controleer of het zitvlak van de Bobike mini City horizontaal is. Om de Bobike mini City te verwijderen trekt u aan de greep (D) onderop en verwijderd u de Bobike mini City door het naar boven te bewegen.

3. Voetenbakken De Bobike mini City is uitgevoerd met eenvoudig verstelbare voetenbakken (E). Door de greep onderin de voetenbak naar buiten te trekken kunt u de voetenbak op de juiste hoogte afstellen. Zet de voeten van uw kind vast met de voetgordel (F). Ook deze is eenvoudig in lengte verstelbaar.


4. Veiligheidsgordel Stel voordat u gaat fietsen de veiligheidsgordel af op de juiste maat voor uw kind. Verleng in eerste instantie het gordelsysteem (G) maximaal. Plaats uw kind in de Bobike mini City. Steek de gordelclips in de uitsparingen (H) boven de schouders van uw kind. Span de gordel door aan de uiteinden (I) van de gordelband te trekken. * Met een aandraaimoment van 5Nm. ** Met een aandraaimoment volgens fietsfabrikant.

Gebruik
• Controleer of alle onderdelen stevig genoeg gemonteerd zijn en stel deze eventueel bij. Herhaal deze controle ook later regelmatig.
• Controleer na montage van de Bobike mini City of alle onderdelen van de fiets nog goed functioneren.
• Controleer of het gebruik van de Bobike mini City wettelijk is toegestaan in het land waar u uw Bobike mini City wilt gebruiken.
• Controleer of de fiets geschikt is voor montage van een Bobike mini City. Raadpleeg de informatie die met de fiets is meegeleverd of raadpleeg de fabrikant van de fiets.
• Controleer tijdig of uw kind niet te oud, te zwaar of te groot is voor de Bobike mini City.
• Controleer regelmatig of er geen lichaamsdelen of kledingstukken in de buurt van draaiende of bewegende delen van de fiets komen. Bijvoorbeeld een voet tussen de spaken of een vinger in het remmechanisme. Controleer dit regelmatig tijdens de groei van het kind.
• Sluit altijd de veiligheidsgordel en de voetenbakriempjes, ook als u zonder kind gaat fietsen. De veiligheidsgordel zou anders tussen de spaken van de fiets kunnen komen.
• Zorg ervoor dat uw kind goed beschermd tegen kou en regen in de Bobike mini City zit. Houd er rekening mee dat uw kind stil zit en het dus sneller koud krijgt.
• Zorg ervoor dat uw kind altijd beschermd wordt door een goed passende kinder veiligheidshelm.
• Als de Bobike mini City lang in de zon staat kan het heet worden. Denk daaraan voordat u uw kind in de Bobike mini City zet. Controleer van te voren de temperatuur van het fietszitje.
• Als de fiets verplaatst wordt op of aan een rijdende auto, moet de Bobike mini City verwijderd worden. De luchtturbulentie kan de Bobike mini City en de bevestiging beschadigen, waardoor een onveilige situatie kan ontstaan.
• Controleer na montage van de Bobike mini City of alle fietsonderdelen goed functioneren en maak een proefritje met het gemonteerd lege fietszitje.
• Extra montagesets zijn verkrijgbaar, zodat u de Bobike mini City op meerdere fietsen kunt monteren. Uw Bobike leverancier kan u hierover adviseren.
• Controleer of uw kind geen sloten of andere op de fiets aanwezige sluitingen kan activeren, wanneer het in de Bobike mini City zit.
• Vervoer nooit meerdere kinderen in de Bobike mini City.
• Gebruik altijd de veiligheidsgordel, de voetenbakriempjes als u uw kind in de Bobike mini City vervoert.
• Controleer altijd of de veiligheidsgordel en voetenbakriempjes goed zijn gesloten voordat u gaat fietsen.
• Zorg ervoor dat uw kind zich niet kan bezeren aan scherpe onderdelen zoals remkabels.


Instructie
Om de draaihoek van het fietsstuur te vergroten kan het nodig zijn het stuur hoger te plaatsen. Als u minder dan 45 graden naar links of rechts kunt sturen, moet een ander stuur gemonteerd worden.


Waarschuwingen
• Na een ongeval moet de Bobike mini City altijd vervangen worden. Ook als er geen zichtbare schade is.
• De fietser moet een minimale leeftijd van 16 jaar hebben om een kind in de Bobike mini City te vervoeren. De wetgeving op dit gebied kan per land verschillen.
• Bevestig geen extra bagage aan de Bobike mini City. Als u extra bagage meeneemt, plaats het dan tegenovergesteld aan de positie van het kind zodat er een gelijkmatige verdeling van het gewicht op de fiets is. Hier zou u gebruik kunnen maken van een voorbagagedrager of een achterbagagedrager met eventueel tassen.
• De onderdelen van de Bobike mini City mogen niet veranderd worden. Iedere aanspraak op garantie en/of aansprakelijkheid vervalt hiermee. Bovendien kan dit de veiligheid verminderen.
• De Bobike mini City beïnvloedt de manier van rijden op uw fiets. Let dus extra op bij sturen, balanceren en remmen.
• Laat uw kind nooit alleen in de Bobike mini City zitten als u de fiets tegen een muur of op de standaard zet. De fiets zou samen met uw kind kunnen vallen.
• De Bobike mini City mag niet gebruikt worden als er een onderdeel gebroken is of niet goed functioneert.
• De stuuruitslag kan door het gebruik van de Bobike mini City beperkt worden.


Onderhoud
Het onderhoud van de Bobike mini City is eenvoudig. De bekleding is eenvoudig te verwijderen. Trek het dopje naar voren om de bekleding los te maken. De bekleding kan met de hand gewassen worden. Het zitje maakt u schoon met een lauw sopje. Gebruikt u geen agressieve schoonmaakmiddelen.

 Deze gebruiksaanwijzing is ook te vinden op www.bobike.com.

 Ook voor meer informatie over Bobike en onze producten kunt u onze website raadplegen.


PDF formaat: Bobike Mini Exclusive City Montage handleiding