Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

10 Accessoires om het fietsen met je kind in een kinderzitje veiliger te maken

Veiligheid is het belangrijkste aspect om met je kind op de fiets te gaan. Om de veiligheid van je kind tijdens het fietsen te garanderen, zijn er verschillende accessoires beschikbaar die het fietsen nog veiliger maken. Hier is een overzicht van de tien belangrijkste veiligheidsaccessoires die je absoluut zou moeten overwegen voordat je met je kind op de fiets stapt.

 

  1. Kinderhelm

 

Een kinderhelm is een essentiële veiligheidsaccessoire voor elk kind dat op een fiets zit. Zorg ervoor dat de helm goed past en voldoet aan de veiligheidsnormen. Een goed passende helm beschermt het hoofd van je kind bij een val of ongeluk.

 

  1. Reflecterende strips en kleding

 

Zorg ervoor dat zowel jij als je kind goed zichtbaar zijn in het verkeer. Reflecterende strips die je kunt bevestigen aan de fiets, het kinderzitje, en reflecterende kleding helpen enorm om de zichtbaarheid te vergroten, vooral tijdens de schemering of het donker. Kies ook voor de led sticks voor je spaken, zodat je extra goed opvalt in het verkeer.

 

  1. Veiligheidsgordels

 

Controleer altijd of het kinderzitje is uitgerust met een goed werkend veiligheidsharnas. Deze gordels houden je kind stevig op zijn plaats en voorkomen dat ze uit het zitje vallen. Zorg ervoor dat de gordels gemakkelijk te verstellen zijn en comfortabel zitten.

 

  1. Voetensteunen en riempjes

 

Voetensteunen en riempjes zijn belangrijk om te voorkomen dat de voeten van je kind tussen de spaken van het wiel komen. Ze zorgen ervoor dat de voeten van je kind veilig en stevig op hun plaats blijven tijdens de rit.

 

  1. Spatborden

 

Spatborden voorkomen dat vuil, water en modder omhoog spatten en je kind raken. Dit houdt niet alleen je kind schoon en droog, maar verhoogt ook de veiligheid doordat het zicht niet wordt belemmerd door vuil op het gezicht.

 

  1. Wielafschermers

 

Wielafschermers zijn beschermkappen die voorkomen dat vingers en andere lichaamsdelen van je kind in de draaiende wielen komen. Dit is vooral belangrijk als je kind graag zijn handen buiten het zitje houdt.

 

  1. Verstelbare hoofdsteun

 

Een verstelbare hoofdsteun biedt extra comfort en veiligheid voor je kind, vooral tijdens langere ritten. Het ondersteunt het hoofd van je kind en voorkomt dat het tijdens de rit naar voren of opzij valt.

 

  1. Zijsteunen of armleuningen

 

Zijsteunen of armleuningen bieden extra stabiliteit en comfort voor je kind. Ze helpen je kind om rechtop te blijven zitten en geven extra bescherming aan de zijkanten van het zitje.

 

  1. Regen- en windscherm

 

Een regen- en windscherm beschermt je kind tegen slechte weersomstandigheden zoals regen, wind en kou. Het houdt je kind zo droog en warm mogelijk, waardoor de rit een stuk aangenamer en veiliger wordt.

 

  1. Antislip zitkussen

 

Een antislip zitkussen zorgt ervoor dat je kind niet heen en weer glijdt in het kinderzitje. Dit biedt extra stabiliteit en comfort, vooral op hobbelige wegen.

 

Maak je fiets veilig!

 

Het investeren in de juiste veiligheidsaccessoires voor je kinderzitje is essentieel om de veiligheid en het comfort van je kind tijdens het fietsen te garanderen. Van helmen en veiligheidsgordels tot spatborden en regen- en windschermen, deze accessoires helpen je om met een gerust hart met je kind op pad te gaan. Zorg ervoor dat je regelmatig controleert of alle accessoires goed werken en voldoen aan de veiligheidsnormen. Veiligheid eerst, dan plezier!

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »