Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Fiets-stoeltje.nl

2de hands fietsstoeltjes, wat moet u weten voor u een 2de hand stoeltje aanschaft?

Wat is het verleden van het stoeltje? Is er ooit een ongeluk of valpartij mee geweest?
Als het stoeltje bij een onbekent iemand gekocht wordt is dit natuurlijk moeilijk te achterhalen dus controlleer het stoeltje goed op ernstige beschadigingen of eventuele breuken.
Kortom, weet van wie u hem koopt, koop er liever 1 van vrienden of familie waar je zeker van weet dat er niks mee is gebeurd.

Is het stoeltje compleet en zit al het bevestiging materiaal erbij?
Door de jaren heen zijn er veel verschillende stoeltjes gemaakt met verschillende soorten bevestigingen, niet alle bevestiging materialen of onderdelen worden meer gemaakt.

We krijgen regelmatig de vraag voor montageadvies bij de Bobike Maxi Plus en Junior zitjes. Hier blijkt 2de hands vaak een oud type bevestiging bij te zitten die niet op de meeste moderne fietsen past. Vraag bij deze zitjes altijd of er een frame/ATB klem bij zit. 

Natuurlijk zijn de meeste onderdelen en bevestiging materialen los te bestellen bij ons, kijk goed wat u mogelijk nodig zou hebben zodat u de extra kosten weet, misschien is daardoor een nieuw zitje wel net zo goedkoop.
Lees eventueel van tevoren de handleiding om te zien of u ergens tegenaan kunt lopen. (Handleidingen vind u hier)

Zijn de gordels en voetenriempjes niet versleten?
Is de gordel nog netjes en niet aan het doorslijten? Hetzelfde geld voor de voetenriempjes.
Deze zijn het belangrijkste om je kind veilig in het fietsstoeltje te vervoeren en dienen dus ook niet erg versleten te zijn.

Let vooral op bij de Bobike Mini, Mini Plus, Mini SC, Maxi en Maxi SC fietsstoeltjes, in het verleden werden hier elastieke voetenbandjes op gemonteerd, deze rekken in verloop van tijd zeer ver uit maar worden niet meer nieuw gemaakt. De nieuwe voetenriempjes voor Bobike passen echter niet in deze oude voetensteunen. En om deze veilig te maken zullen de complete voetenbakjes vervangen te worden. 

Heeft het stoeltje spaakbescherming?
Pas sinds enkele jaren worden achterstoeltjes standaard uitgerust met spaakbescherming, ca. 90% van de mensen met een 2de hands stoeltjes hebben die helaas niet en dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.
Uit onderzoek blijkt dat geen spaakbescherming zorgt nog ieder jaar voor zeker 2000 kinderen met een leeftijd tussen de 1 en 6 jaar die met hun voeten tussen de spaken komen.Tot slot een aantal voordelen van een nieuw stoeltje ten opzichte van 2de hands stoeltjes:

Garantie in geval van een defect. (Garantie geld alleen voor de 1ste eigenaar)
Altijd de juiste en nieuwste bevestiging die bij het stoeltje hoort.
Betere passing op nieuwe en moderne fietsen
Achterstoeltjes tot 25 kilo zijn altijd uitgerust met voeten beschermers


Dit alles is niet om u bang te maken voor 2de hands fietsstoeltjes maar vooral om u te behoeden van een miskoop, er zijn genoeg goede en veilige 2de hands fietsstoeltjes te koop, er zitten er echter ook veel tussen die niet compleet of waar onderdelen aan vervanging toe zijn.
Als u bijvoorbeeld voor een 2de hands stoeltje 20 euro betaald en hier vervolgens nog voor 20 euro nieuwe onderdelen bij moet kopen om hem op uw fiets te monteren en veilig te maken had u ook bijna een nieuw stoeltje kunnen kopen.

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »