Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

6 Tips voor het veilig meenemen van je Hond op de fiets

Of je nu een keer een blokje om wilt proberen of er een dagelijkse gewoonte van wilt maken, fietsen samen met je hond kan een superleuke ervaring zijn. Het is echter wel belangrijk om je hond op een veilige manier mee te nemen op de fiets. We hebben enkele waardevolle tips om ervoor te zorgen dat jullie beiden kunnen genieten van een ontspannen fietstocht. Dit zijn onze 6 tips voor het veilig meenemen van je hond op de fiets. Succes en geniet ervan!

 

  1. Laat je hond rustig wennen

 

Voordat je de fiets pakt en begint aan een fietstocht, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond gewend raakt aan de nieuwe situatie. Laat je hond wennen aan de fiets en de mand of kar waar de hond in zit. De basiscommando's zoals 'zit', 'blijf' en 'kom' zijn daarvoor belangrijk om de controle te behouden. Oefen deze commando's binnen of buiten in je tuin met de fiets binnen handbereik. Als je hond de commando’s goed beheerst, kun je een klein stukje met de fiets aan de hand een rondje lopen, voordat je deelneemt aan het verkeer.

 

  1. Beloon goed gedrag

 

Het is belangrijk om je hond goed te belonen wanneer hij of zij iets goed doet of probeert. Door de beloning krijgt je hond een positieve associatie en krijgt hij of zij er steeds meer schik van.

 

  1. Investeer in goed materiaal

 

Waar wil je je hond in vervoeren? En wil je je hond voorop of achterop de fiets vervoeren? Investeer in een stevige en comfortabele hondenfietsmand of -kar. Hier kan je hond comfortabel in zitten en zelfs ook vastgemaakt worden, zodat je hond veilig kan zitten tijdens de fietstocht. Zorg er altijd voor dat er voldoende ventilatie aanwezig is in een hondenfietskar. Bedenk ook of je een mandje wil met of zonder draadkoepel. Als je hond snel uithaalt naar andere honden, kinderen of mensen, dan biedt de draadkoepel extra veiligheid onderweg. Je hond kan dan niet zomaar uit de hondenfietsmand springen.

 

  1. Kies een veilige en rustige route

 

Zoek, zeker wanneer je net start met samen fietsen, een veilige en rustige route uit met weinig verkeer en vermijd drukke wegen. Fietspaden die wat verder van de weg af liggen en parken zijn perfecte plekken om rustig te fietsen.

 

  1. Pas je snelheid aan

 

Fiets in een rustig tempo, vooral als je hond niet gewend is aan het meereizen in een hondenfietsmand of -kar. Door rustig te fietsen kunnen jij en je hond beter ontspannen en optimaal genieten van de omgeving. Vermijd scherpe bochten en snelle stops.

 

  1. Regelmatige pauzes

 

Net als jij heeft ook je hond af en toe een pauze nodig. Stop regelmatig om wat water te drinken, je benen te strekken en je hond de gelegenheid te geven om een plasje te doen.

 

Door bovenstaande tips te volgen, kun je samen met je hond genieten van de natuur, de frisse lucht en elkaars gezelschap tijdens mooie fietsavonturen.Onthoud dat veiligheid altijd voorop staat en je met de juiste voorbereiding optimaal kunt genieten, samen met je trouwe viervoeter. Veel plezier!

 

>>>Lees meer interessante blogs

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »