Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel Keurmerk
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Fiets-stoeltje.nl

Vandaag op Nu.nl het artikel dat elke dag 8 kinderen met de voetjes tussen de spaken komen.

Artikel Nu.nl:
In 2012 en 2013 kwamen dagelijks acht kinderen met hun voeten tussen de spaken van een fiets. Op jaarbasis ging het om gemiddeld 2800 kinderen in de leeftijd tot twaalf jaar.

Deze cijfers staan in een artikel van coassistent chirurgie Karlijn Janssen en traumachirurg Ger van Olden in het vakblad Medisch Contact van deze week.

Janssen en Van Olden schrijven dat de spaakongelukken minder onschuldig zijn dan ze lijken. Een kwart tot een derde van de slachtoffertjes loopt een breuk op. In een onbekend aantal gevallen treedt daarbij ook schade op aan de groeischijven in de benen, die mede bepalend zijn voor de botgroei van kinderen.

Volgens de auteurs duurt behandeling na een spaakongeluk zo'n 17,4 dagen. De kosten bedragen gemiddeld 700 euro per slachtoffer, bijna 2 miljoen euro per jaar.

Kinderzitjes

De kosten zouden omlaag kunnen als fietsen zijn voorzien van goedgekeurde kinderzitjes, hardplastic beschermplaten of fietstassen, menen Janssen en Van Olden. Ze roepen artsen op om ouders hierover voor te lichten.

Ouders zorgen vaak dat hun fietsen genoeg bescherming bieden voor kwetsbare kindervoetjes, maar het gaat volgens de medici nogal eens mis op de fiets van de oppas, broer of zus of grootouders.
Source Nu.nl


Gelukkig heeft Fiets-Stoeltje.nl daar de gepaste oplossingen voor met de Yeppie Feet voetbeschermers en de voetbeschermers van Veilige Voetjes.
Fietsstoeltjes van deze tijd zijn netjes voorzien van spaakbescherming. Modellen als Bobike Maxi zitjes en Yepp Maxi zitjes.

Yepp Feet voetenbeschermers
http://www.fiets-stoeltje.nl/yepp-yeppie-feet-voetenbescher…
Of de Veilige Voetjes beschermers.
http://www.fiets-stoeltje.nl/brands/veilige-voetjes/

 
 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »