Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Fiets-Stoeltje

Fietsstoeltje op een FatBike?

FatBikes zijn de nieuwe trend in fietsland, je ziet ze steeds meer rondrijden. Maar hoe neem je je kind mee op een FatBike? Mag en kan een fietsstoeltje op een FatBike? Goede vraag. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

 

Kan een fietsstoeltje op een FatBike?

 

In veel gevallen kan deze er zonder problemen op mits de FatBike is uitgerust met een bagagedrager. Wel moet de drager voldoen aan de maten die de stoeltjes nodig heeft. 

Vaak een maximale breedte van 17 cm drager en dikte van de bagagedrager stangen max. 26 mm zijn.

 

Mag een fietsstoeltje op een FatBike?

 

Je mag een kind meenemen in een fietsstoeltje op een FatBike, mits deze niet harder kan als 25 km/uur qua ondersteuning. 
Op FatBikes passen wel alleen achterstoeltjes, doordat de sturen laag zijn en vaak dubbele stuurpennen hebben is een stoeltje voorop geen mogelijkheid.

Gelukkig kunnen kindjes ook vanaf 9 maanden al veilig in een achterstoeltje.

 

Is het verstandig om een kind mee te nemen op een FatBike?

 

Dit is afhankelijk van het soort/type FatBike, ze vallen in 2 categorieen.

De gerenommeerde merken voldoen aan de Nederlandse wet waardoor ze ondersteuning hebben tot max. 25 km/uur, max 250 Watt motor en geen gashendel hebben. Hierdoor vallen ze onder de EBike wet en ook geschikt om een kind mee te nemen.

De vaak Chinese merken zijn vaak uitgerust met een 750 watt motor (vaak met 250 watt sticker), kunnen harder als de 25 km/uur en/of hebben een gashendel, hierdoor vallen ze onder de brommer wet en moeten ze WA verzekerd zijn (met brommer plaatje). Echter verzekeren verzekering maatschappijen deze niet. Doordat je niet verzekerd bent ben je compleet aansprakelijk voor alle schade (lichamelijk en materiaal) in geval van een ongeval zo ook voor het kindje die je in het stoeltje mee neemt.

Hierdoor is het alleen verstandig om een kinderzitje op een FatBike te monteren die zeker toegestaan is voor de openbare weg.

 

Conclusie:

 

Als je een goedgekeurde FatBike hebt met bagagedrager kun je hier een fietsstoeltje op monteren mits de Drager niet breder is als 18,5 cm en de buizen niet dikker zijn als 26 mm. (Dit verschilt per model stoeltje)

Een paar goede opties voor fietsstoeltjes op je FatBike:

Bobike Maxi Go (max 18,5 cm en 16 mm diameter)

Bobike Maxi One (max 17 cm en 16 mm diameter, met extra accessoire 18,5 cm en 23 mm diameter)

Yepp Maxi 2 (max 18,5 cm en 28 mm diameter)

 

P.S.

 

Er zijn ook modellen speciaal ontwikkeld voor ouders

 

 

Mocht u vragen hebben of er niet helemaal uit komen kunt u altijd contact op nemen met onze klantenservice via mail, Telefoon of Chat.

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »