Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Kinderfiets kopen? Ontdek hier waar je op moet letten!

Kinderen groeien als kool, daarom is het heel belangrijk om een fiets te kopen die met hen mee kan groeien. Bij het kopen van een kinderfiets zijn er verschillende belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. In dit blog ontdek je waar je op moet letten!

 

8x waar je op moet letten bij het kopen van een kinderfiets

 

 

Passende hoogte: Zorg ervoor dat de fiets nauwkeurig is afgestemd op de lengte van je kind. Het is belangrijk dat je kind met zijn of haar voeten de grond kan raken als dat nodig is. Je kunt ook de binnenbeenlengte van opmeten om er zeker van te zijn dat je de juiste fiets koopt. Een fiets die te groot of te klein is, leidt tot ongemakken. Als de fiets te groot is, kan het leiden tot ongemak tijdens het fietsen en het verlies van controle. Aan de andere kant kan een te kleine fiets leiden tot een onnatuurlijke houding, wat voor fysieke klachten kan zorgen.

 

Zichtbaarheid en veiligheid: Veiligheid staat altijd voorop. Kies voor een kinderfiets met opvallende kleuren, spaakverlichting en reflecterende elementen om de zichtbaarheid te vergroten, vooral bij schemering of slecht weer. Reflectoren op de wielen, pedalen en het frame zorgen voor een 360-graden zichtbaarheid. Daarnaast is goede verlichting natuurlijk ook heel belangrijk!

 

Gewicht van de fiets: Kinderen moeten in staat zijn hun fiets gemakkelijk te hanteren. Een lichte fiets maakt het voor hen eenvoudiger om te sturen, te remmen en te parkeren. Vermijd te zware modellen. Een zware fiets kan het sturen bemoeilijken, het remmen minder responsief maken en het parkeren tot een uitdaging maken voor een kind. Dit leidt niet alleen tot frustratie, maar ook tot het verminderen van het zelfvertrouwen.

 

Instelbare stuur- en zadelhoogte: Omdat kinderen snel groeien, is het handig als de stuur- en zadelhoogte instelbaar zijn. Zo kan de fiets meegroeien met je kind, wat de levensduur ervan verlengt en ervoor zorgt dat het altijd comfortabel fietst.

 

Kies de juiste banden: De keuze van banden hangt af van het terrein waarop je kind zal fietsen. Luchtbanden zorgen voor een soepelere rit op oneffen terrein, terwijl massieve banden minder onderhoud vergen en ideaal zijn voor stadsgebruik.

 

Versnellingen: Voor oudere kinderen kan een fiets met versnellingen handig zijn. Door te schakelen met versnellingen kan de weerstand worden aangepast aan het terrein. In een lagere versnelling wordt de weerstand verminderd en kan je kind gemakkelijker steile hellingen beklimmen. En op vlakke wegen hebben ze meer snelheid met minder inspanning. Bij het gebruik van versnellingen is het belangrijk dat kinderen goed geïnformeerd zijn over hoe ze hiermee moeten omgaan.

 

Fietsmand of fietskrat: Een fietsmand of fietskrat voegt niet alleen een speels element toe aan de kinderfiets, maar biedt ook praktische voordelen. Het is bijvoorbeeld ideaal voor het vervoeren van een schooltas of andere spullen, zo voorkom je bungelende tassen aan het stuur. Zorg ervoor dat de mand of het krat goed past bij de kinderfiets en stevig kan worden vastgezet.

 

>>> Lees ook: Fietskrat of fietsmand voorop je fiets wel of niet doen?

 

Stevig fietsslot: Veiligheid gaat niet alleen over het beschermen van je kind tijdens het fietsen, maar ook over het beschermen van de fiets zelf. De meeste fietsen zijn tegenwoordig al uitgerust met een goed en stevig slot. Is dit niet het geval? Investeer dan in een degelijk fietsslot om dieven op afstand te houden. Kies voor een slot dat eenvoudig te gebruiken is.

 

Nu je als ouder of verzorger goed geïnformeerd bent over de belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een kinderfiets, is het tijd voor de volgende stap: op weg naar de fietsenwinkel! Met deze kennis kun je samen met je kind de perfecte fiets uitkiezen. Op naar veilige kilometers op een prachtige fiets!

 

>>>Lees meer interessante nieuwtjes en blogs

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »