Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Wat is het belang van goed fietsonderhoud?

Wij Nederlanders zijn gek op fietsen en maken graag de mooiste ritjes op de fiets. Een goede fiets is van belang voor een fijne rit. Of je nu fietst voor je dagelijkse woon-werkverkeer, sport of puur voor het plezier, het onderhouden van je fiets is altijd belangrijk. We leggen je uit wat het belang is van goed fietsonderhoud.

 

Veiligheid voorop

 

De voornaamste reden om je fiets goed te onderhouden is uiteraard de veiligheid. Een fiets met versleten remblokjes, een slecht functionerende ketting of licht dat niet werkt kan leiden tot gevaarlijke situaties in het verkeer. En dit wil je uiteraard voorkomen. Door regelmatige controles en onderhoud uit te (laten) voeren, kunnen veel ongelukken voorkomen worden en kun je veilig de weg op.

 

Niet alleen je fiets is gebaat bij goed onderhoud. Ook de fietsstoeltjes die aan je fiets bevestigd zijn profiteren van een goed onderhouden fiets qua veiligheid. De stoeltjes zitten voorop je stuur of achterop je bagagedrager, dus om je kind(eren) veilig te vervoeren is een goed onderhouden fiets een must.

 

Het verlengt de levensduur

 

Een goede kwaliteit fiets is in aanschaf best prijzig, maar je kunt er doorgaans jaren mee vooruit. Om dit te waarborgen en de levensduur te verlengen, is het belangrijk om goed onderhoud te verrichten. Zorg dat je banden goed zijn opgepompt, zodat je minder kans hebt op schade aan je velg door bijvoorbeeld stoepranden. Zorg dat de ketting goed gesmeerd wordt, zodat het soepel blijft lopen. Hiermee voorkom je slijtage.

 

Ook het periodiek vervangen van onderdelen zoals banden, remblokjes en kabels kan ervoor zorgen dat je fiets jarenlang mee kan gaan en je comfortabeler en veiliger op je bestemming aankomt. Een fiets die goed wordt onderhouden heeft een langere levensduur, wat betekent dat er minder vaak nieuwe fietsen geproduceerd hoeven te worden. Dit bespaart grondstoffen en vermindert de CO2-uitstoot die gepaard gaat met de productie van nieuwe fietsen.

 

Kostenbesparing

 

Goed onderhoud aan je fiets kan problemen voorkomen. Onderhoud lijkt misschien prijzig, maar door regelmatig je fiets te (laten) controleren kun je slijtage en vervanging van onderdelen en accessoires juist voorkomen. Plan regelmatig een afspraak bij de fietsenmaker, zeker als je vaak fietst. Een kleine onderhoudsbeurt kan je een groot plezier opleveren.

 

Met fietsplezier de weg op

 

Het onderhouden van je fiets is meer dan alleen een taakje op de to-do lijst. Het is een investering in veiligheid, prestaties, duurzaamheid en uiteindelijk scheelt het ook in je portemonnee. Bovendien draagt het bij aan een beter milieu en verhoogt het je fietsplezier. Een goed onderhouden fiets biedt simpelweg meer fietsplezier en comfort.

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »