Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Dit zijn de 6 voordelen van fietsen

Fietsen is niet alleen een prettige manier om van A naar B te komen, maar het biedt ook de nodige voordelen. Van gezondheidsvoordelen tot ecologische impact. Steeds meer mensen ruilen vaker de auto in voor een ritje op de fiets en dat is positief nieuws. Dit zijn de 6 voordelen van fietsen, lees en laat je inspireren!

 

  1. Gezondheidsvoordelen

 

We weten allemaal dat fietsen in de buitenlucht gezonder is dan zitten in de auto. Maar wat betekent het precies voor je gezondheid?

 

  • Fietsen is een perfecteoefening voor een goede lichaamsbeweging. Regelmatig fietsen kan zelfs helpen bij het voorkomen of beheersen van gezondheidsproblemen, zoals een hoge bloeddruk, hartziekten en type 2 diabetes.
  • Tijdens het fietsen is je gehele lichaam in beweging. Benen, armen, rug en buikspieren worden allemaal gebruikt tijdens een ritje op de fiets.
  • Afhankelijk van de intensiteitkan fietsen een behoorlijke hoeveelheid calorieën verbranden, wat bijdraagt aan gewichtsverlies.
  • Tijdens het fietsen werk je gelijk aan je conditie en uithoudingsvermogen. Door het stapje voor stapje uit te breiden, kun je het steeds gemakkelijker volhouden.

 

  1. Goed voor het milieu

 

Fietsen is goed voor het milieu, omdat er tijdens het fietsen geen CO2 wordt uitgestoten. Zeker in gebieden waar de CO2 uitstoot hoog is, kan fietsen bijdragen aan een gezondere luchtkwaliteit.

 

  1. Voordelige keuze

 

Naast het milieu aspect is fietsen ook goed voor je portemonnee. Het is een voordelige keuze om te gaan fietsen, want je hebt geen last van de hoge brandstofkosten, de onderhoudskosten zijn relatief laag en je hoeft geen parkeerkosten te betalen.

 

>>>Wat is het belang van goed fietsonderhoud?

 

  1. Minder verkeersdrukte

 

Zeker in de drukke steden kan fietsen een snellere manier zijn om je bestemming te bereiken. Je kunt overal tussendoor fietsen, staat niet in de file en je helpt bovendien de verkeersdrukte te verminderen.

 

  1. Verhoogt een positieve mindset

 

Een lekker rondje fietsen kan helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie. Je lichaam maakt namelijk endorfines aan tijdens het fietsen in de buitenlucht en dit draagt bij aan een positieve mindset.

 

  1. Ruimtebesparing

 

Een fiets neemt minder ruimte in beslag dan een auto. Met een fiets raakt de garage minder snel vol, is er overal genoeg ruimte om te parkeren en je draagt bij aan meer stedelijke ruimte.

 

Conclusie

 

Of je nu fietst voor de gezondheidsvoordelen, uit milieuoverwegingen of simpelweg voor het plezier van het fietsen, de voordelen van fietsen zijn groots. Pak regelmatig de fiets en ervaar zelf wat de voordelen voor jou betekenen.

 

>>>Tips om vaker de fiets te pakken

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »