Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Fietsen in het donker? 6 Tips om veilig de weg op te gaan

Richting het najaar fietsen steeds meer mensen en kinderen in het donker, omdat het eerder donker wordt. Fietsen in het donker kan natuurlijk prima, maar het brengt ook extra risico's met zich mee. Vooral als je door gebieden fietst met beperkte straatverlichting en op plekken waar veel verkeer rijdt. Fietsen in het donker? We hebben 6 tips om goed zichtbaar te zijn, zodat je veilig de weg op gaat.

 

1. Zorg voor goede verlichting

 

In het donker val je als fietser minder goed op en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Zorg dat je goed zichtbaar bent in het verkeer en verlicht je fiets met heldere en knipperende lichten met aan de voorkant witte verlichting en aan de achterzijde rode verlichting. Daarnaast is het handig als je fiets reflectoren heeft op de wielen, trappers en aan de achterzijde. Kies voor duurzame LED-lampjes, deze hebben een lange levensduur.Extra tip! Neem altijd een setje reservelampjes of extra batterijen mee, want dan ga je goed voorbereid de weg op.

 

2.Draag reflecterende kleding

 

Reflecterende kleding zorgt naast fietsverlichting voor extra zichtbaarheid op de fiets. Er zijn verschillende kledingstukken, zoals jassen, vesten en broeken verkrijgbaar met reflecterende strepen. Wil je je eigen kleding dragen, kies dan voor afneembare reflectie op je kleding. Er zijn ook accessoires met reflectie verkrijgbaar, zoals een fietshelm en spaak- en ventielverlichting die zorgen voor extra zichtbaarheid.

 

3. Kies voor verlichte wegen

 

Er zijn genoeg wegen te vinden die niet verlicht zijn. Probeer ze te vermijden wanneer je op de fiets gaat. Als het heel donker is en er geen lantaarnpalen staan, ben je minder goed zichtbaar. Zelfs wanneer je fiets voorzien is van goede verlichting. Kies voor verlichte wegen.

 

4. Let op je snelheid

 

Met een elektrische fiets gaat het supersnel. Heerlijk natuurlijk, maar het brengt ook het nodige gevaar en een goede inschatting met zich mee. Let op je snelheid en houd rekening met andere weggebruikers. Je zal minder goed zichtbaar zijn door de hoge snelheid.

 

5. Fiets samen

 

Samen fietsen is niet alleen veel gezelliger, het is ook nog eens veiliger. Je bent samen beter zichtbaar op de weg. Bovendien is het prettiger om samen te fietsen in geval van nood of wanneer je een lekke band hebt.

 

6.Neem een telefoon mee

 

In geval van een noodsituatie is het altijd handig om een telefoon bij je te hebben. Ook wanneer je een lekke band krijgtof hulp nodig hebt onderweg is het fijn om bereikbaar te zijn. Zo kun je snel iemand bellen of hulpdiensten inschakelen.

 

Wees altijd alert en voorzichtig wanneer je in het donker fietst.Door goed voorbereid te zijn, fietsonderhoudbij te houden en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je veilig en met vertrouwen door de nacht fietst.

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »