Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Fietsen met je hond is een aanrader!

Met de lente die volop in bloei staat en de zomer die in het verschiet ligt, verlangen we ernaar om buiten te zijn: wandelen, fietsen en genieten van de zon. En wat is er nu leuker dan deze activiteiten te delen met je trouwe viervoeter? Van een ontspannen ritje naar het park tot het doorkruisen van de stad, fietsen met je hond is een aanrader en een goede manier om samen lekker buiten te zijn. Maar voordat je op pad gaat, hebben we een aantal tips om ervoor te zorgen dat zowel jij als je harige metgezel veilig en comfortabel kunnen genieten van jullie fietstochten!

 

Waarom fietsen met je hond een goed idee is?

 

Fietsen met je hond is niet alleen een leuke activiteit waarbij je samen actief bezig bent, maar het biedt ook andere voordelen. Allereerst is fietsen een goede manier van lichaamsbeweging voor zowel jou als je hond. Het geeft jullie de mogelijkheid om samen te genieten van de frisse buitenlucht, terwijl er tegelijkertijd wordt gewerkt aan jullie conditie en gezondheid.

 

>>> Lees ook: Dit zijn de 6 voordelen van fietsen

 

Het is heel goed om je hond vanaf jonge leeftijd al te laten wennen aan fietsen. Door je pup vertrouwd te maken met lopen naast de fiets of het zitten in een mand of kar, leer je hem niet alleen belangrijke gedragsregels, maar geef je jouw hondje ook de kans om nieuwe ervaringen op te doen. Je pup zal leren om te reageren op verkeerssignalen en nieuwe prikkels, en te gehoorzamen aan jouw commando's, wat bijdraagt aan zowel de fysieke als mentale ontwikkeling van je pup.

 

6 Tips voordat je jouw hond meeneemt op de fiets

 

  • Kies de juiste fietsmand of fietskar: Investeer in een stevige en veilige fietsmand of fietskar die geschikt is voor het formaat en het gewicht van je hond. Zorg ervoor dat de mand of kar voldoende ventilatie heeft en dat je hond tijdens de fietsrit lekker kan zitten of liggen.
  • Laat je hond wennen: Voordat je daadwerkelijk gaat fietsen met je hond in de mand of kar, laat hem rustig wennen aan de nieuwe omgeving. Laat hem eerst even in de mand of kar zitten terwijl deze stilstaat, beloon hem met wat lekkers en geef hem positieve aandacht. Zo voorkom je dat je hond de mand of kar als iets vervelends ziet.
  • Zorg voor veiligheid: Zorg ervoor dat je hond veilig vastzit en voorkom dat hij eruit kan springen tijdens het fietsen. Gebruik bijvoorbeeld een speciale hondenriem of harnas om je hond vast te maken aan de mand of kar.
  • Hou rekening met het weer: Fietsen met je hond kan vermoeiend zijn, vooral bij warm weer. Zorg ervoor dat je voldoende pauzes neemt en dat je hond altijd voldoende water heeft. Vermijd het fietsen tijdens extreem warme of koude dagen.
  • Kies rustige routes: Kies rustige fietsroutes met weinig verkeer en vermijd drukke wegen en kruispunten. Op deze manier kan je hond ontspannen en genieten van de rit zonder zich bedreigd te voelen door voorbijrazende auto's of andere heftige prikkels.
  • Oefen regelmatig: Net als bij elke nieuwe activiteit, is oefening belangrijk. Bouw de fietstochten langzaam op en geef je hond de tijd om te wennen aan het fietsen. Beloon hem voor goed gedrag, en wees geduldig tijdens het leerproces. Oefening baart kunst!

 

>>> Lees meer interessante blogs die we voor je geschreven hebben

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »