Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Fietsvakantie met kinderen? Check deze tips!

Altijd al een fietsvakantie met kinderen willen plannen? Doen! Superleuk en een keer iets anders dan anders. De vrijheid hebben, genieten van de prachtige natuur en vooral op de mooiste plekjes komen waar je met de auto niet bij kunt komen. Dat is pas genieten! Maar het vereist natuurlijk wel een goede voorbereiding. Fietsvakantie met kinderen? Check deze tips! Want dan beleef je een avontuurlijke fietsvakantie en maak je samen de mooiste herinneringen!

 

Route uitstippelen


Een fietsvakantie is natuurlijk superleuk en actief! Heerlijk crossen tussen de bergen door, de mooiste routes kiezen en ondertussen van alles zien. Supertof! Kies voor routes die passen bij de leeftijd, het uithoudingsvermogen en de kracht van je kindje. Zorg dat je de routes vooraf uitstippelt en dat je weet waar de tussenstoppen en slaapplekken zijn. Zo heb je een duidelijk doel om te fietsen en kom je minder snel voor verrassingen te staan. Neem je zelf je bagage mee of moet het vervoerd worden naar een hotel, pension of camping? Allemaal dingen die je vooraf goed kunt regelen en vastzetten om te voorkomen dat je lang moet zoeken naar een tussenstop of overnachtingsplek.

>>>Zwanger en op autovakantie? Deze tips helpen je op weg!

 

Wanneer je kind zelf fietst


Is je kind oud en krachtig genoeg om zelf te fietsen of gaat je kind achterop de fiets in een fietsstoeltje? Wanneer je kind zelf op de fiets stapt, is het volgende handig om aan te denken:

  • Veiligheid voorop! Zorg dat de fiets volledig is nagekeken, goede verlichting heeft, de remmen het goed doen en comfortabel genoeg is om op te fietsen. Denk ook aan de juiste maat fiets voor je kind.
  • Schaf een kinderhelm aan die is goedgekeurd met een keurmerk en zorg dat deze goed aansluit en comfortabel zit. Vergeet ook een goede zonnebril niet aan te schaffen, dit is echt een must voor onderweg.
  • Bouw het tempo rustig op en ga niet als een malle fietsen, dan is de lol er snel af. Zeker bij kinderen.
  • Stippel een afwisselende route uit en zorg dat de kinderen van doel naar doel kunnen rijden. Ondertussen een leuke verrassing, zoals een ijsje eten onderweg, picknicken in de bergen of met de voetjes in een beekje afkoelen, maakt het fietsen extra leuk.
  • Neem zo min mogelijk mee onderweg en probeer de kinderen te ontzien van zware bepakking. Te veel of te zware bepakking voelt niet lekker om mee te nemen onderweg en zal de kinderen sneller moe maken.
  • Zorg dat je voldoende water bij je hebt om de dorst te lessen en om goed gehydrateerd te blijven.

 

Wanneer je kindje achterop de fiets zit


Wanneer je kindje goed en stevig zelfstandig kan zitten, kan je kindje voorop of achterop de fiets in een fietsstoeltje. Wanneer je op fietsvakantie gaat met jonge kinderen, dan zijn er eveneens handige tips waaraan je kunt denken:

  • Zorg voor een veilig en comfortabel fietszitje waar je kind in kan zitten. Dit kan een voorstoeltje of achterstoeltje zijn, afhankelijk van de leeftijd en het gewicht.
  • Maak regelmatig tussenstops om de benen te strekken en om even lekker actief te bewegen. Dit maakt de spieren soepel en warm. Maar ook een balletje trappen en spelen in de natuur is altijd een goed idee.
  • Belast de bagagedrager niet meer dan nodig is. Veel gewicht achterop fietst is niet prettig, zeker niet wanneer je de bergen op moet fietsen of een helling op fietst. De kans dat de fiets achterover klapt, is met veel bagage achterop groter. Verdeel bagage zo veel mogelijk over verschillende fietsen en fietstassen.
  • Zorg dat je kindje, afhankelijk van het weer, de juiste kleding aan heeft. Hij of zij zit stil in het fietsstoeltje en zal het bijvoorbeeld sneller koud krijgen. Denk ook aan petjes, zonnebrillen en zonnebrandcrème.
  • Zet je kindje ook een kinderhelm op, mochten jullie vallen met de fiets, dan is het hoofdje van je kind zo veel mogelijk beschermd.

Wil je weten waarop je moet letten bij de aanschaf van een fietsstoeltje? Lees en laat je inspireren door ons blog.

 

*Geschreven door Danielle van Puur van Geluk

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »