Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Waar let je op bij het kopen van een fietsstoeltje?

Ben je op zoek naar een fietsstoeltje om je kindje in te vervoeren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dat snappen we, want er is ontzettend veel te vinden op dit gebied. Van losse fietsstoeltjes tot uitgebreide pakketten fietsstoeltjes met alles erop en eraan. We helpen je op weg met de volgende tips om een fietsstoeltje te vinden, geheel naar eigen wens. Waar let je op bij het kopen van een fietsstoeltje?

 

Wanneer mag je kindje in een fietsstoeltje?

 

Je mag een kindje in een fietsstoeltje laten zitten als het zelfstandig kan zitten en hij of zij het hoofdje rechtop kan houden. Dit is ongeveer rond 9 maanden. Je moet dan wel beginnen met een fietsstoeltje voorop je fiets, zodat je de kleine goed in de gaten kunt houden. Begin eerst met kleine ritjes en bouw dit langzaam op. Je kunt nog geen uren fietsen met een kindje dat net zelfstandig kan zitten.

 

Een fietsstoeltje voorop of achterop?

 

Een fietsstoeltje voorop je fiets kun je gebruiken voor kinderen vanaf 9 maanden tot een jaar of 2,5/3 en tot max. 15 kg. Een fietsstoeltje achterop de fiets is geschikt voor kinderen vanaf 3 tot 6 jaar van 15 tot max. 22 kg. Maar let op! Niet alleen de leeftijd en kilo’s van het kindje zijn belangrijk, let ook op het draagvermogen van de fiets. Misschien is je huidige fiets niet berekend op het bevestigen en dragen van een fietsstoeltje. Check dit vooraf goed!

 

Fietsstoeltje kopen? Let op de volgende punten

 

Er zijn ontzettend veel soorten en merken fietsstoeltjes verkrijgbaar. En je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Zorg dat je je goed oriënteert, voordat je een fietsstoeltje koopt en kies een fietsstoeltje dat het beste bij je past. Let daarnaast op de volgende punten:

 

  • Safety first!

 

Je wilt je kindje natuurlijk wel goed en veilig mee op pad kunnen nemen, dus een veilig fietsstoeltje is absoluut een must. Een veilig fietsstoeltje kun je herkennen aan stevig materiaal en een certificering/keurmerk (Europese veiligheidsnorm EN14344). Check daarnaast of het fietsstoeltje geen scherpe randen bevat waaraan je kindje zicht kan bezeren. Zorg dat het fietsstoeltje goed gemonteerd is en check altijd voordat je gaat fietsten voor de zekerheid of alles nog goed vast zit. 

 

  • Gordels en voetensteuntjes

 

De bevestiging waarmee je je kind vastmaakt moet stevig en verstelbaar zijn, goed sluiten en niet gemakkelijk door je kind te openen zijn. Let ook op de voetensteuntjes! Zijn deze goed vast te zetten en te openen? Je kindje mag hier niet uit kunnen glijden of bekneld raken en het ook niet zelf kunnen openen.

 

  • Zitcomfort

 

Als je een eindje gaat fietsen, is het wel zo prettig als je kindje comfortabel kan zitten in het fietsstoeltje en het een goede rugsteun heeft. Daarnaast is een steuntje/foamrol op het fietsstoeltje voorop ook prettig. Kinderen kunnen de armen erop laten rusten en eventueel het hoofdje, mochten ze in slaap vallen. Scheelt jou een lamme arm. ;-)

 

  • Windscherm

 

Als je kindje voorop in het fietsstoeltje zit, is een windscherm aan te raden. Je kindje kan dan lekker beschut en uit de wind achter het scherm om zich heen kijken. Bovendien is de kans kleiner dat er beestjes in het gezicht van je kind komen.

 

  • Reflectoren op het fietsstoeltje

 

Misschien niet iets waar je direct bij stilstaat, maar het is wel handig dat een achterzitje voorzien is van reflectoren. Zo valt je fiets beter op wanneer het schemerig of donker is.

 

>> Ook interessant om te lezen: Hierop moet je letten bij het kopen van een kinderwagen

 

Zijn we nog belangrijke tips vergeten of heb jij de gouden tip die je tijdens jouw zoektocht hebt gevonden? Laat het ons weten!

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »