Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Waarom het dragen van fietshelmen voor kinderen belangrijk is

Veiligheid is een van de belangrijkste dingen die je je kind wilt bieden. Zo ook wanneer je kind op de fiets zit. En hoe kun je dit nu beter doen dan met fietshelmen voor kinderen? Een fietshelm kan in sommige situaties echt een verschil betekenen tussen een lichte hoofdpijn en een ernstige hoofdwond of zelfs nog heftiger. We leggen je uit waarom het dragen van fietshelmen voor kinderen belangrijk is.

 

Veiligheid voor alles!

Het dragen van een fietshelm voor kinderen is een eenvoudige en effectieve manier om hun veiligheid op de weg zoveel mogelijk te waarborgen. Zeker wanneer ze net beginnen met fietsen. Kinderen zijn dan nog niet vaardig in het verkeer, hebben nog geen ervaring en inzicht en zijn meestal nog vrij roekeloos. Het is relatief een kleine investering die grote voordelen kan opleveren. Laten we dus allemaal ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat onze kinderen veilig blijven. Of ze nu op weg zijn naar school, naar de speeltuin of gewoon genieten van een ontspannende fietstocht in de buurt met vriendjes en vriendinnetjes … de veiligheid van onze kinderen gaat boven alles!

 

Bescherming tegen (ernstig)letsel

Het hoofd en de hersenen zijn de meest vitale delen van het lichaam, en tegelijkertijd ook de meest kwetsbare delen.Dit wil je natuurlijk goed beschermen. Een fietshelm is ontworpen om het hoofd te beschermen tegen allerlei incidenten die kunnen plaatsvinden in het verkeer. Een fietshelm biedt natuurlijk geen volledige garantie, maar volgens onderzoek van de Amerikaanse National Library of Medicine kunnen helmen het risico op hoofdletsel met maar liefst 85% verminderen. En dat is veel! Niet alleen voor kinderen is het dragen van een fietshelm belangrijk, ook voor volwassenen is het een must. Hiermee verklein je de impact op ernstig letsel enorm.

 

Een voorbeeld zijn voor kinderen

Een fietshelm is natuurlijk niet altijd even cool, zeker niet onder tieners. Die willen niet graag voor schut staan met een fietshelm, zeker niet wanneer hun haren ook nog eens in de war gaan. Maar toch heeft het een groot veiligheidsbelang! Laten we daarom een voorbeeld zijn voor onze kinderen, want kinderen zijn van nature geneigd om volwassenen na te bootsen. Wanneer ze zien dat volwassenen tijdens het fietsen fietshelmen dragen, zijn ze eerder geneigd hetzelfde te doen. Dit bevordert een cultuur van veiligheid en voorzichtigheid die hen helpt verantwoordelijkheidsgevoel te nemen. We kunnen uiteraard begrip tonen dat het niet heel mooi is om een fietshelm te dragen, maar we kunnen ook uitleggen dat er ernstige consequenties kunnen optreden tijdens een ongeval in het verkeer wanneer je geen fietshelm draagt.

 

Tip: je kunt je kind alvast een fietshelm laten dragen wanneer ze nog bij je op de fiets in het fietsstoeltje zitten voor- of achterop. Zo wennen ze er alvast aan en wordt het een routine.

 

Verplicht bij de wet

Wist je dat in sommige landen het verplicht is om een fietshelm te dragen? We kunnen het echt begrijpen, zeker wanneer je weet dat ernstig letsel voorkomen kan worden. Hoewel de regels van land tot land verschillen, is het altijd belangrijk om altijd de wet te volgen die van toepassing is in het betreffende land. Het niet dragen van een fietshelm in landen waar het wel verplicht is, kan resulteren in boetes of andere juridische gevolgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Maar nog belangrijker, je wilt de veiligheid kunnen waarborgen in het verkeer. Zeker wanneer je kinderen de weg op gaan.

 

Welke maat fietshelm heb ik nodig voor mijn kind?

Er zijn verschillende soorten en maten fietshelmen verkrijgbaar. Om de juiste maat te bepalen, meet je de hoofdomtrek van je kind op. Meet deze altijd op op het breedste punt ongeveer 2 cm boven de wenkbrauwen van je kind. Op deze manier heb je altijd de juiste maat.Kies vervolgens een helm uit waar je kind zijn of haar hoofdomtrek het dichtst bij de onderkant van de maatvoering van de helm zit. Op deze manier kan de fietshelm het langst mee door het verstelbaar systeem van de helm. De genoemde leeftijd indicaties op de site zijn indicaties. Door de hoofdomtrek te meten heb je de beste maatvoering voor de aanschaf van een fietshelm. Zo kan je kind veilig en met plezier de weg op.

 

>>>Tips om je fiets gezellig te pimpen

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »