Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam
Webwinkel KeurmerkFietsStoeltjes Blog
0
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Veilig Bestellen - Webshop Keurmerk
Top Kwaliteit en zeer Duurzaam

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Veilig de weg op in herfst: Tips om grip te behouden op gladde wegen door bladeren

De herfst is een prachtige periode in het jaar. De gekleurde vallende bladeren zijn een lust om naar te kijken. Maar zodra de bladeren vallen, kunnen ze ook voor gladde wegen zorgen en dit kan de veiligheid beïnvloeden. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om grip te behouden tijdens het fietsen en veilig de weg op te gaan tijdens dit seizoen. Hier zijn enkele tips om beter om te gaan met gladde wegen door de herfstbladeren.

 

Let op je snelheid

 

Een van de meest effectieve manieren om grip te behouden op wegen die bedekt zijn met blad, is door op je snelheid te letten. Lagere snelheden zorgen voor meer grip en controle op de weg en ben je beter in staat sneller te reageren tijdens onverwachte situaties.

 

Houd voldoende afstand

 

Verminderde grip betekent dat de remafstand langer kan zijn op wegen die bedekt zijn met bladeren. Houd daarom altijd voldoende afstand op je voorganger. Zo creëer je extra tijd om te reageren tijdens onverwachte verkeerssituaties.

 

Check je fietsbanden

 

Zorg ervoor dat je fietsbanden goed zijn opgepompt en in goede conditie verkeren. Het is tevens van belang dat ze voldoende profiel hebben. Versleten banden verminderen de grip op de weg en dit wordt extra versterkt bij gladde wegen. Je kunt ook winter fietsbanden overwegen. Deze zijn breder en voorzien van goed profiel.

 

Verstandig remmen

 

Voorkom dat je ineens volop op de rem moet trappen, omdat dit kan leiden tot slippen op gladde wegen. Rem verstandig en rem rustig en geleidelijk. Wanneer je voldoende afstand op je voorganger hebt, is dit prima te doen. Check ook regelmatig of je remmen nog goed werken en vervang ze als dit niet het geval is.

 

Zorg voor goede verlichting

 

Met de dagen die langer donker zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je fiets goed zichtbaar is voor andere weggebruikers en je veilig de weg op gaat met je fiets. Controleer regelmatig of je fietsverlichting goed werkt en laat het maken wanneer het kapot is of aan vervanging toe is.

 

Wees alert op de weersvoorspellingen

 

Houd weersvoorspellingen goed in de gaten, vooral tijdens de donkere herfstdagen. Als er slecht weer wordt voorspeld, overweeg dan je fiets in te ruilen voor het openbaar vervoer. Als dit niet lukt, pas dan je rijgedrag aan de omstandigheden aan en wees extra voorzichtig.

 

Door deze tips in overweging te nemen, kun je veiliger met de fiets de weg op gaan tijdens de herfst en genieten van de prachtige seizoensveranderingen zonder je zorgen te maken over de veiligheid. Veiligheid staat altijd voorop, en een beetje extra voorbereiding kan het verschil maken tussen een ontspannen rit en onnodige risico's op de weg.

 

>>> Lees ook: Waarom het dragen van fietshelmen voor kinderen belangrijk is?

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en voor gepersonaliseerde google advertenties. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »